Hoe kan ik snel geld verdienen? 5 mogelijkheden

Hoe kan ik snel geld verdienen?

Wil je snel geld verdienen? Hier zijn wat eenvoudige ideeën die je nu kunt proberen om een zakcentje bij te verdienen of een serieuze nieuwe inkomstenstroom van te maken.


Freelancen: Hoe begin je?

Je kunt online, vanuit je eigen huis, geld verdienen. Bied aan wat je goed kunt, zoals schrijven, tekenen of websites maken. Sites zoals Freelance.nl, Freelancer.com of Fiverr kunnen helpen.  


Hier leg ik stap voor stap uit hoe je kunt beginnen met freelancen.

1. Kies wat je wilt doen

Denk na over wat je goed kunt. Ben je goed in schrijven? Of misschien kun je goed tekenen of een mooie websites maken. Kies iets waar je niet alleen goed in bent, maar wat je ook leuk vindt om te doen.

2. Maak een portfolio

Maak een verzameling van je beste werk. Dit kan een map zijn met je beste tekeningen of een document met je beste schrijfwerk. Als je websites kunt maken, zorg dan voor links naar websites die je hebt gebouwd. Dit portfolio laat zien wat je kunt en is belangrijk als je werk zoekt om te bewijzen dat je het echt kunt.

3. Schrijf je in op een freelancesite

Websites zoals Freelance, Freelancer of Fiverr zijn plekken waar je freelancers kunt vinden en werk kunt zoeken. Maak een profiel aan op een of meer van deze sites. Zet je beste werk in je profiel en vertel iets over jezelf. Zo kunnen mensen zien wie je bent en wat je kunt. Een profiel aanmaken is vaak gratis.

4. Zoek actief naar opdrachten

Kijk op deze freelancesites naar werk dat bij je past. Als je schrijver bent, zoek dan naar schrijfklussen. Als je websites maakt, zoek dan mensen die een nieuwe website nodig hebben. Reageer op opdrachten en vertel waarom jij de beste persoon bent voor die klus. Deel werk wat je al hebt opgeleverd als 'bewijs'.

Praktisch voorbeeld 

Stel, je bent goed in grafisch ontwerpen. Je hebt al wat ontwerpen gemaakt voor vrienden en voor schoolprojecten. Je maakt een profiel aan op Fiverr en zet daar foto's op van je ontwerpen. Dan zie je een opdracht van iemand die een logo nodig heeft voor zijn nieuwe café. Je schrijft een bericht:

"Hallo, ik zag je opdracht voor een nieuw logo. Ik heb veel ervaring met het ontwerpen van logo's en ik denk dat ik een mooi logo voor je café kan maken. In mijn portfolio kun je enkele voorbeelden zien van mijn werk. Ik zou graag met je samenwerken om een logo te maken dat perfect past bij je café."

Conclusie over freelancen

Freelancen is een flexibele manier om geld te verdienen met je vaardigheden. Het kost wat tijd om te beginnen, maar als je eenmaal je eerste opdrachten hebt, kan het heel lonend zijn. Je hoeft niet van 9 tot 17 u ergens te zijn. Zorg dat je altijd je beste werk laat zien en wees duidelijk in je communicatie met klanten. Dan kun je een succesvolle freelancer worden!


Spullen verkopen: Maak geld van je oude spullen

Heb je dingen thuis die je niet meer gebruikt? Verkoop ze online. Sites zoals eBay (jawel ook in NL) of Marktplaats zijn hier goed voor. Dus heb je spullen in huis die je niet meer gebruikt? Je kunt deze spullen vanuit huis online zetten en verkopen om er geld mee te verdienen. Het is een makkelijke manier om geld te verdienen en je kunt direct beginnen.


Hier leg ik stap voor stap uit hoe je (tweedehands) spullen kunt verkopen voor geld.

1. Zoek spullen die je niet meer nodig hebt. 

Loop door je huis en verzamel dingen die je niet meer gebruikt. Dit kunnen boeken zijn, oude elektronica, kleding die je niet meer draagt, of speelgoed waar je kinderen niet meer mee spelen.

2. Maak de spullen schoon

Voordat je iets verkoopt, maak het schoon en netjes. Dit helpt om je spullen sneller te verkopen. Niemand wil vieze of stoffige spullen kopen. Ook dan krijg je betere reviews.

3. Maak goede foto's

Goede foto's zijn heel belangrijk als je iets online wilt verkopen. Maak foto's bij daglicht en zorg dat alles goed te zien is. Maak foto’s van verschillende kanten om zo veel mogelijk van het product te laten zien.

4. Schrijf een duidelijke beschrijving

Schrijf wat je verkoopt, wat de staat is van het product en andere belangrijke informatie. Als er een klein krasje op is, zeg dit dan. Mensen willen graag vooraf weten wat ze kopen en niet als ze het voor het eerst in het echt zien.

5. Kies een verkoopplatform

Gebruik websites zoals eBay of Marktplaats om je spullen te verkopen. Maak een account aan (gratis), zet je foto's en beschrijving online en kies een prijs. De meeste advertenties kun je gratis plaatsen, sommigen categorieën kosten geld, zoals een auto. Je ziet de kosten vanzelf bij het plaatsen van je advertentie.

Praktisch voorbeeld

Stel, je hebt een oude fiets die je niet meer gebruikt. Je maakt de fiets schoon, maakt een paar mooie foto's in de tuin, en schrijft een beschrijving:

"Te koop: gebruikte fiets, nog in goede staat. Bandjes zijn goed, versnellingen werken. Testritje ia natuurlijk mogelijk. Klein krasje op het stuur van de muur."

Je zet de advertentie op Marktplaats met een vraagprijs van € 350. Mensen in de buurt die een fiets zoeken, kunnen jouw advertentie vinden en contact opnemen om de fiets te komen bekijken, testen en direct te kopen.

Conclusie over (tweedehands) spullen verkopen

Online je spullen verkopen is een makkelijke manier om wat extra geld te verdienen. Het is ook goed voor het milieu omdat spullen worden hergebruikt in plaats van weggegooid. Begin met spullen die je niet meer nodig hebt en je zult verrast zijn hoe snel je iets kunt verkopen! Ook spullen die je misschien denkt nodig te hebben heb je bij langer nadenken misschien toch niet meer nodig. 

Ook deze manier van extra geld verdienen kost je weinig tijd. Je advertenties staan 24 uur per dag online en jij krijg een melding als je geïnteresseerde kopers hebt. Stel je voor dat je de hele dag met een kleedje buiten had moeten zitten met al je spullen ;-).


Klusjes doen

Je kunt geld verdienen door klussen te doen voor anderen. Kijk op websites zoals werkspot.nl, Casius.nl en Zoofy.nl, om te zien of mensen in je buurt een klus hebben. Ben je niet een vaktechnisch persoon (dus een echte schilder of loodgieter), maar wel handig. Dan kun je ook zoeken naar opdrachten op Marktplaats maar ook het bord met kaartjes in de lokale supermarkt kunnen een prima startpunt zijn om extra geld te verdienen. De mensen hier waarderen persoonlijke contact en daar kan je mooi op inspelen.


Hoe begin je met klusjes doen? Stap voor stap uitleg:

1. Kies welke klusjes je wilt doen

Bedenk wat je goed kunt en wat je leuk vindt om te doen. Dit kan van alles zijn: tuinieren, helpen met verhuizen, schoonmaken, of kleine reparaties in huis. Je bent vaak handig met iets waar een ander juist moeite mee heeft, dus maak gebruik van je kwaliteiten.

2. Meld je aan bij een platform

In Nederland kun je gebruik maken van websites zoals Werkspot of Marktplaats Diensten om klusjes te vinden. Maak een profiel aan waarin je uitlegt wat je kunt en wat je ervaring is. Maar ook een bord in de supermarkt kun je prima gebruiken om je diensten op aan te bieden. Veel mensen (met name de wat oudere) kijken hier op.

3. Reageer op advertenties

Zoek naar advertenties waar mensen hulp bij vragen. Reageer op advertenties waarvoor jij de klusjes kunt doen. Vertel kort iets over jezelf en waarom je geschikt bent voor deze klus. Laat eventueel zien wat je al hebt gedaan met foto's.

4. Spreek een prijs af

Als iemand reageert op jouw bericht, spreek dan duidelijk af wat je gaat doen en hoeveel euro's je daarvoor vraagt. Zorg dat jullie beiden weten wat er verwacht wordt. Zet dit zwart op wit, al is het in een appje, zodat je allebei hiermee instemt. Dit hoeft echt geen volledig document te zijn met handtekeningen. Hou het simpel, maar wel duidelijk.

Praktisch voorbeeld

Stel, je bent goed in tuinieren. Je ziet een advertentie van iemand die hulp zoekt bij het snoeien van een heg. Je stuurt een bericht:

"Hallo, ik kan u helpen met het snoeien van uw heg. Ik heb ervaring met tuinwerk en ik heb mijn eigen gereedschap. Ik vraag €15 per uur. Ik ben beschikbaar op zaterdagochtend."

Als de persoon akkoord gaat, kun je afspreken en het werk doen. Je zet in je afspraak dan bijvoorbeeld dat de 'opdrachtgever' je na afloop betaald voor je werk. Maar misschien ook het afvoeren van het tuinafval, zodra je hierover geen misverstanden krijgt. En misschien ook benoemd dat je wel elektriciteit nodig hebt.

Conclusie over klusjes doen voor anderen

Klusjes doen is een flexibele manier om geld te verdienen. Er zijn altijd mensen die hulp eenmalig of doorlopend nodig hebben. Je kunt zelf kiezen wanneer en welke klusjes je doet. Het is ook een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te helpen. Begin met iets kleins en kijk hoe het gaat!


Digitale producten verkopen

Als je goed bent in iets uitleggen of iets moois kunt maken, kun je overwegen om digitale producten te verkopen. Dit kunnen e-books, online cursussen, of zelfs digitale kunstwerken zijn. Het mooie is dat je dit alles online kunt doen vanuit je eigen huis.


Hoe begin je met digitale producten verkopen? Stap voor stap uitleg:

1. Kies wat je wilt maken

Denk na over wat je goed kunt en wat anderen graag willen leren of gebruiken. Dit kan iets educatiefs zijn, zoals een taalcursus, of iets creatiefs, zoals grafisch design. Maar ook de uitleg hoe een programma werkt of praktische onderwerpen als 'hoe kan ik mijn hond het beste wassen'.

2. Maak je product

Voor een e-book: Schrijf je tekst in een duidelijke en georganiseerde vorm. Start met tools zoals Microsoft Word of Google Docs. Ga vervolgens verder met Canva (gratis ontwerpprogramma) om het mooi vorm te geven. Zorg ervoor dat je e-book er duidelijk en uniek uitziet, gebruik ook eigen foto's om het echte uniek te maken.

Voor een online cursus: Plan je lessen. Maak video's of schrijf teksten die stap voor stap uitleggen wat je wilt leren. Je kunt screen recording software gebruiken als je iets op de computer uitlegt. Je kunt ook een 'teleprompter' gebruiken zodat je de tekst eenvoudig kunt voorlezen. 

3. Zoek een platform om te verkopen

Je kunt je digitale producten verkopen op platforms zoals Udemy voor cursussen of Amazon Kindle voor e-books. Deze platforms helpen je om je producten aan een breed publiek te tonen. Maar ook via Google Ads een advertentie maken voor mensen die hier specifiek op zoeken. Werk met een gratis weggever zodat je hun e-mailadres krijgt en warm hen vervolgens per e-mail op tot ze je betaalde training kopen. 

4. Promoot je product

Vertel mensen over je product. Gebruik sociale media, maak een website, of stuur e-mails naar mensen die misschien geïnteresseerd zijn. Je kunt ook advertenties gebruiken om meer mensen te bereiken.

Praktisch voorbeeld

Stel, je bent goed in fotografie en je wilt een e-book maken over basisfotografie voor beginners. Je schrijft hoofdstukken over verschillende onderwerpen zoals camera-instellingen, compositie, en lichtgebruik. Je voegt ook foto's toe die je zelf hebt gemaakt om voorbeelden te geven. Als je boek klaar is, zet je het op bijvoorbeeld Amazon Kindle. Je maakt een mooie boekcover en stelt een prijs vast, bijvoorbeeld €9,99. Dan deel je links naar je e-book op sociale media en in nieuwsbrieven aan mensen die geïnteresseerd zijn in fotografie.

Conclusie over geld verdien met digitale producten

Het verkopen van digitale producten is een geweldige manier om geld te verdienen met je kennis of creativiteit. Het kost wat tijd om je product te maken, maar daarna kun je het steeds weer verkopen zonder extra kosten. 1x maken en onbeperkt aantal keren verkopen, zonder extra moeite. Begin klein, probeer verschillende dingen uit, en kijk wat het beste werkt voor jou!


Cryptovaluta en aandelen: Wat je moet weten voordat je begint

Veel mensen denken aan het investeren in cryptovaluta en aandelen als een snelle manier om geld te verdienen. Hoewel sommige mensen hier succes mee hebben, brengt het ook risico's met zich mee. Hier leg ik uit wat je moet weten voordat je begint met investeren in deze markten.


Begrijp de basis van crypto's en aandelen:

1. Wat zijn cryptovaluta en aandelen?

 • Cryptovaluta: Dit zijn digitale of virtuele munten die gebruikmaken van cryptografie voor beveiliging. Bitcoin en Ethereum zijn bekende voorbeelden.
 • Aandelen: Wanneer je aandelen koopt, koop je een klein deel van een bedrijf. Als het bedrijf het goed doet, kan de waarde van je aandelen stijgen.

2. Hoe werken deze markten?

 • Beide markten kunnen erg wisselend zijn. De prijzen kunnen snel omhoog en omlaag gaan, zonder dat je het ziet aankomen.
 • Je kunt geld verdienen door op het juiste moment te kopen en te verkopen, maar je kunt ook snel geld verliezen als de prijzen dalen.

3. Risico's en overwegingen

 • Wisseling: De prijzen van cryptovaluta en aandelen kunnen sterk fluctueren, soms binnen enkele uren. Dit kan stressvol zijn en is niet geschikt voor iedereen.
 • Onderzoek: Het is belangrijk om veel onderzoek te doen voordat je investeert. Ken de risico's en weet wat je koopt. Het is geen gokspel maar een kennisspel.
 • Investeer niet meer dan je kunt verliezen: Dit is een gouden regel bij risicovolle investeringen. Investeer alleen geld dat je kunt missen zonder direct in de financiële problemen te komen.

4. Praktische stappen voor beginners

 • Begin met leren: Lees boeken, volg cursussen, bekijk goed beoordeelde video's op YouTube, en praat met ervaren beleggers om een betere kijk te krijgen op deze markten.
 • Kies een platform: Voor aandelen kun je een account openen bij een "broker" denk aan Bux . Voor cryptovaluta heb je een wallet en een exchange nodig om te handelen.
 • Begin klein: Start met een klein bedrag om te leren hoe het handelen werkt. Dit beperkt je risico als je fouten maakt.

Conclusie over crypto's en aandelen

Investeren in cryptovaluta en aandelen kan aantrekkelijk zijn, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn. Doe je huiswerk, weet wat de risico's zijn, en begin klein. Dit kan je helpen om slim te investeren en hopelijk winst te maken. Doe het niet als een hobby 1 uurtje in de week, dan ga je vooral geld verliezen.

Neem het serieus, verdiep je er in, leer van de fouten van anderen en ga er strategisch mee aan de slag. 


Eindconclusie: Hoe kan ik snel geld verdienen?

Wat we hebben geleerd

We hebben verschillende manieren besproken om snel geld te verdienen:

 1. Freelancen: Gebruik je vaardigheden om online geld te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld schrijven of websites maken.
 2. Spullen verkopen: Verkoop dingen die je niet meer gebruikt op internet.
 3. Klusjes doen: Help mensen in je buurt met kleine klusjes.
 4. Digitale producten: Maak iets zoals een e-book of een online cursus en verkoop het op internet.
 5. Cryptovaluta en aandelen: Dit kan snel gaan, maar het is ook riskant. Leer goed hoe dit werkt voordat je begint.

Belangrijke tips

 • Kies iets dat je goed kunt (of wilt leren vanuit passie) en ook leuk vindt.
 • Wees geduldig en blijf proberen.
 • Wees voorzichtig, vooral met geld investeren. In het begin kost alles meer tijd en geld dan je denkt.


Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht. 

Thimo Sonius

Reactie plaatsen