Thimo Sonius
1 min
0

5 Tips om empathie te gebruiken voor beter klantcontact en meer verkoopsucces

1 min
0

Loop je soms tegen een muur aan als je probeert je product of dienst te verkopen? Heb je het gevoel dat je net dat beetje extra mist om een deal te sluiten? Ik ben Thimo Sonius met meer dan 20 jaar ervaring op dit gebied en ik heb ervaren dat empathie vaak het ontbrekende puzzelstukje is. Laten we kijken hoe je dit kunt verbeteren.

1. Luister Actief naar de Klant

Een gesprek is geen monoloog. Als je echt empathisch wilt zijn, moet je eerst luisteren. Dit geeft je inzicht in wat de klant echt wil.

2. Toon Echte Interesse

Vraag naar de behoeften en verwachtingen van de klant. Dit toont niet alleen dat je luistert, maar ook dat je geïnteresseerd bent in hun situatie.

3. Wees Open en Eerlijk

Transparantie bouwt vertrouwen op, en vertrouwen is de basis voor elke goede zakelijke relatie.

4. Los daadwerkelijke Problemen op

Empathie gaat niet alleen over luisteren; het gaat er ook om dat je actie onderneemt op basis van wat je hebt gehoord. Los echte problemen op en de klant zal je dankbaar zijn.

5. Volg op en Onderhoud de Relatie

Na de verkoop is het essentieel om de relatie te onderhouden. Een simpel 'hoe gaat het?' kan al wonderen doen.

Loop je hier ook tegenaan?

Het gebrek aan een sterke klantrelatie kan een struikelblok zijn in het bereiken van je verkoopdoelen. Empathie kan hierbij een doorslaggevende factor zijn.

Kies voor meer diepgang, probeer een workshop

Voel je dat je hierin wilt groeien? Overweeg dan een workshop om je empathische vaardigheden te verbeteren. Dit zal niet alleen je relaties met klanten verbeteren, maar ook je verkoopsucces verhogen.

Wil je meer praktische tips zoals deze? Bezoek dan 360nz.nl voor meer inzichten die je vandaag nog kunt toepassen om je verkoop en klantrelaties te verbeteren.

Reacties
Categorieën