Thimo Sonius
1 min
0

5 Tips om je Onderhandelingsvaardigheden te Verbeteren voor Betere Verkoopresultaten

1 min
0

Kennen we niet allemaal dat moment in een onderhandeling waarbij we denken: "Had ik maar beter voorbereid kunnen zijn?" Of dat punt waar je gewoon niet verder lijkt te komen? Ik ben Thimo Sonius, en ik wil je graag helpen dit soort situaties te tackelen. Hoe? Door je onderhandelingsvaardigheden te verbeteren.

1. Doe je Huiswerk

Weet wie er tegenover je zit. Wat zijn hun pijn- en drukpunten? Hoe beter je de andere partij begrijpt, hoe sterker je positie is. Google ze, bekijk hun LinkedIn, alles helpt.

2. Weet Wat je Waard Bent

Onderwaardering is een van de grootste valkuilen in onderhandelingen. Zorg dat je goed weet wat je aanbiedt en waarom dat waardevol is.

3. Zet Eerst Laag In

Dit geeft je de ruimte om later in de onderhandelingen toe te geven zonder dat je meteen je winstmarge verliest. Maar let op: zet niet té laag in, want dat kan ook wantrouwen wekken.

4. Lichaamstaal

Je woorden zijn belangrijk, maar je lichaamstaal ook. Een zelfverzekerde houding kan een positief effect hebben op het verloop van de onderhandelingen.

5. Durf "Nee" te Zeggen

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar soms is "nee" zeggen de beste manier om uiteindelijk tot een "ja" te komen. Het zet je in een positie van kracht.

Wat nu?

Dus daar heb je het, vijf tips die je vandaag nog kunt gebruiken om je onderhandelingsskills naar een hoger niveau te tillen. Wil je meer van dit soort praktische tips? Ga dan naar 360nz.nl voor meer tips en tricks om je verkoop en bedrijfsvoering te verbeteren.

Ik hoop dat je deze tips nuttig vindt en dat je ze vandaag nog kunt toepassen voor betere verkoopresultaten.

Reacties
Categorieën