Thimo Sonius
1 min
0

Voice-search voor je eigen bedrijf via Siri, Alexa en Google Assistent

1 min
0

Voice-search wordt steeds populairder en biedt geweldige kansen voor bedrijven om hun online aanwezigheid te versterken. Met behulp van stemgestuurde assistenten zoals Siri, Alexa en Google Assistent, kunnen gebruikers eenvoudig informatie opvragen, producten zoeken, afspraken maken en nog veel meer. Het is daaromentieel dat jouw bedrijf optimaal profiteert van deze technologieën en gevonden kan worden door potentiële klanten.

Gemak en snelheid

Met voice-search kunnen gebruikers informatie of producten vinden zonder een toetsenbord te hoeven gebruiken. Dit zorgt voor een snellere en gemakkelijkere ervaring, wat de user experience sterk verbetert.

Toenemende populariteit

Steeds meer mensen maken gebruik van voice-search. Uit recent onderzoek blijkt dat X% van de Nederlandse bevolking al regelmatig voice-search gebruikt. Door hierop in te spelen, vergroot je je bereik en kun je nieuwe doelgroepen aanspreken.

Natuurlijke taal

Mensen spreken anders dan ze typen. Bij het gebruik van voice-search maken gebruikers vaak gebruik van lange zoekopdrachten in natuurlijke taal. Hierdoor is het van belang om jouw content hierop af te stemmen en de juiste woorden en zinnen te gebruiken.

Om je bedrijf optimaal vindbaar te maken via voice-search, zijn er een aantal strategieën die je kunt toepassen.

1. Conversational keywords

Bij het optimaliseren van je content voor voice-search is het belangrijk om te focussen op conversational keywords. Dit zijn zoekwoorden en zinnen die overeenkomen met de manier waarop mensen praten in plaats van typen. Kies voor long-tail keywords en zorg ervoor dat je content deze keywords op een natuurlijke manier bevat.

2. FAQ-pagina

Een veelgebruikte zoekmethode via voice-search is het stellen van vragen. Door een FAQ-pagina op je website toe te voegen, kun je inspelen op deze vraaggestuurde zoekopdrachten. Zorg ervoor dat je antwoord geeft op relevante vragen die jouw doelgroep mogelijk heeft.

3. Structured data

Het gebruik van structured data kan je content beter leesbaar maken voor zoekmachines en assistenten zoals Siri, Alexa en Google Assistent. Hierdoor kunnen zij beter begrijpen waar jouw content over gaat en deze relevanter presenteren aan gebruikers.

4. Lokale optimalisatie

Veel voice-search zoekopdrachten hebben een lokaal karakter, zoals "Waar is de dichtstbijzijnde bakker?" of "Welke restaurants zijn er in de buurt?". Het is daarom essentieel om jouw bedrijfsvermelding lokaal te optimaliseren. Zorg ervoor dat jouw adres, openingstijden en contactgegevens correct worden weergegeven.

Conclusie

Met de toenemende populariteit van voice-search is het belangrijk om als bedrijf hierop in te spelen. Door je content te optimaliseren voor stemgestuurde assistenten en gebruik te maken van conversational keywords, kun je de vindbaarheid van jouw bedrijf vergroten. Zorg ervoor dat je content aansluit op natuurlijke taal en creëer een FAQ-pagina om in te spelen op vraaggestuurde zoekopdrachten. Vergeet ook niet het belang van gestructureerde data en lokale optimalisatie. Met deze strategieën kun je de concurrentie voorblijven en meer potentiële klanten bereiken via Siri, Alexa en Google Assistent.

Neem vandaag nog actie en maak voice-search een integraal onderdeel van je online marketingstrategie!

Reacties
Categorieën