Thimo Sonius
0 min
0

5 Tips om Bezwaren te Behandelen tijdens een Verkoopgesprek

0 min
0

Heb je wel eens last van lastige bezwaren tijdens verkoopgesprekken? Ik ook, maar gelukkig heb ik vijf tips die je vandaag nog kunt toepassen.

1. Luister en Begrijp Echt

Ik weet hoe makkelijk het is om door te willen gaan met je verhaal, maar het sleutelwoord is luisteren. Probeer echt te begrijpen waar je gesprekspartner vandaan komt voordat je reageert.

2. De "Voel-Vond-Vind" Methode

Dit is mijn persoonlijke go-to techniek. Je erkent eerst het gevoel van de klant, deelt een soortgelijke ervaring, en stelt vervolgens een oplossing voor. Het werkt als een trein.

3. Vraag om Verduidelijking

In plaats van meteen in de verdediging te schieten, vraag eens om verduidelijking. Je krijgt niet alleen meer informatie maar het geeft je ook even tijd om na te denken over een goed antwoord.

4. Gebruik Sociaal Bewijs

Mensen luisteren naar andere mensen. Eenvoudig toch? Gebruik dat in je voordeel door een getuigenis of case study te delen.

5. Maak het Dringend

Soms is een klein duwtje alles wat nodig is. Een tijdelijke aanbieding kan net het verschil maken tussen wel of geen verkoop.

Wat nu?

Meer van dit soort praktische tips vind je op 360nz.nl. NZ staat voor Nieuw Zicht en 360 betekent dat je altijd om je heen moet blijven kijken om te groeien en te verbeteren.

Reacties
Categorie├źn